domingo, 22 de febrero de 2009

BEIJING (francais i catala)

BEIJING (francais)

Salut a tout le monde ça va??!!!

On a déjà passe la moitie de notre voyage et on commence a se sentir plus alaisse dans cet pays!!! On commence a comprendre le fonctionnement du métro, du bus, du train,......c'est qu'il faut faire pour acheter un truc a une prix acceptable,....et aussi a prendre un taxi sans être écrases!!!

Ici a Bejing il fait très froid!! Ça fait déjà 4 jours que on et la et c'est vraiment magnifique mais sur tout géante!! Pour chance nous sommes heberge dans un petit hostel trop cool de centre ville a cote de la grand place de Tianmen (on dit que est la place plus grand de tout le monde avec un capacitée pour 100.000 personnes!!!). Juste a cote il y a la ville interdite (forbidden city), une de les plus grand constructions plains de pagodes, bâtiments et salles qui montrent la vie de la dynastie Quing et Ming, vraiment une labyrinthe!!!

Nous sommes allée aussi au Palais d'été au baunlie de Bejing ou nous avons trouve des images incroyables. Une lac tout glace a cote d'une montaigne qui avait au sommet le temple bouddhiste de la mer de la connaissance (el mar de la sabiduria)!! Après nous avons descendu la petite montagne pour de chemins plaines de neige!! Vraiment une spectacle.

Et bien sure nous sommes allé a rendre visite a le grand Mur (La Gran Muralla), car on ne peux pas partir de Bejing sans la voir!! Et a été vraiment bien, même si il y a quelques parts très dificiles de parcourir a cause de le grand changement de niveaux!!! On ça fatiguée bcp et on a presque rate le bus de retour mais ça va le coup!!!

Ce soir on part a Pingyao une petite ville très sympa!! On va dormir dans le train car pour y arrive il faut a moins 10 heures, mais on aurai une espèce de lit dure, on verra que est qui ça donne!!!

Gros bisous a touts !!!

---------------------------------------------------------------
BEIJING (catala)
Beijing, com a capital es grandios!... pero literalment... TOT es gegant... el primer que et trobes es lestacio de trens del sud....on per sortir fas una cua impressionant al parquing i van entrant taxis de 30 en 30 i la gent els va agafant (sembant a un teleferic pero amb taxis, per a que us feu una idea).

Despres vam anar a petar a la placa del Tianmen on per creuar dun carrer a laltre (els carrers tenen com a minim 4 carrils) has de creuar un pas suberrani vigilat per segurates i controls de bolsos, bosses, etc. Tota la placa es inmmensa i dins pots trobar algunes dels llocs mes emblematics de la ciutat, com el mausoleo de Mao Zedong, la bandera xinesa issada, el monument del poble, la porta de lantiga muralla, etc.

Aquests quatre dies hem tingut temps de visitar moltes coses, pero tambe hem hagut daprendre a renunciar a moltes altres. Hem visitat limmensa Ciutat Prohibida, amb els seus jardins, els seus temples i les seves sales... ESPECTACULAR. Tambe el Palau dEstiu, on les dimensions son gairebe iguals pero estava mes orientat al descans de lemperador i la emperatriu (hi havia un enorme llac PRECIOS congelat). De visita necessaria era tambe tota la zona de les olimpiades, que ens va sorprendre gratament i com no, LA GRAN MURALLA!! Hi vam haver de dedicar un dia sencer, pero... va valdre la pena... es IMPRESSIONANT... i vam quedar amb un molt bon sabor de boca... i avui, abans de marxar hem nat al Templo del Cielo on hem pogut gaudir dun dia molt tradicional i tranquil.

Anem coneixent gent en el nostre viatge. Ahir vam sopar amb uns Argentins i un Colombia. Els argentins porten 2 mesos de viatge, han anat a Tailandia, Vietnam, Laos... i ara acabaven el seu viatge a Xina. El colombia estava alla per fenya. La veritat es que va ser un sopar molt divertit on comentavem diferents historietes del nostre viatge i reiem de les aventures que ens hem anat trobant!!!

I avui marxem cap a Pingyao ! Us deixem amb unes fotos!!!

La ciutat prohibida.
El Palau D'Estiu.

El Palau dEstiu, amb el pont dels 17 arcs i el llac gelat.
Al Temple del Cel hi havia molta gent jugant a diferents jocs
tradicionals, ballant, o fent Tai-Chi.


Momento Ray-Ban in the Great Wall.





Algunes xineses (al Templo del cielo) es volen fer fotos amb natres!!! I si cobrem?? jajaja


Fins aviat!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario