sábado, 14 de febrero de 2009

Des de Nanjin passant per Suzhou

Ei nois!!


Ahir vam marxar de Suzhou. Impressionant!! Ha estat la ciutat de les aventures!! Aqui li diuen "poble" pero amb els seus 5 milions dhabitants naltres ho consideravem una ciutat. Curiosament una ciutat gegant i sense metro!

Vam sortir de Shanghai a primera hora per agafar el nostre primer tren intern. En plena hora punta sortien xinesos de sota les pedres i al metro vam ser emportats per una allau de persones que extrahordinariament coordinades anavem dun lloc a laltre. Despres vam agafar un tren lent de low cost a la Railway Station... ASPACTACULAR!!! Al principi pensavem que no podriem entrar al vago i ens quedariem al passadis... hi havia tot de xinessos de tres en tres a cada canto i un munt de maletes, capses gegants lligades amb cordes, farcells plens fins a dalt i tota mena de trastos amb fruita, menjar,... per arribar al nostre lloc vam haver descalarho tot, persones, objectes i farcells... pero finalment (i increiblement) tot sha posat a "puesto" i fins i tot alguns xinesos ens han deixat el lloc del seu farcell per posar les nostres coses. Durant el trajecte passava una dona o dues amb una safata plena de sopes individuals tamany "extrabig" (imagineu-vos un rodalies a lo cutre on amb prou feines es podia passar pel passadis).

Un cop al "poble" vam poder visitar els dieferents carrers envoltats de canals a la ciutat i a la tarda ens vam endinsar al laberint dun dels Jardins mes grans de la ciutat dun dels emperadors de la dinastia Ming... un impressionant paratge ple de pagodes, llacs i vegetacio.

Tambe vam tenir temps per pujar en un dels motocarros que... condueixen increiblement rapid i caoticament, passant pels carrils en contradireccio, sense seguir cap senyal... pero, amb tanta traca que malgrat tot te sents segur!!

Suzhou va acabar amb una visita nocturna a un pubb tibeta molt maco on vam poder petar la xerrada i riure durant tantes hores que gairebe ens tanquen el International Youth Hostal on dormiem!!!

Doncs be, de moment no massa mes!! Dirvos que ara estem a Nanjin i que ens quedarem dos dies aqui canviant una mica la ruta (per temes ferroviaris) i ja us anirem informant!!

Esperem que tot us vagi molt be tambe a vatres!! Una abracada!!

Jaume i Txaro.

2 comentarios:

  1. Déu meu, quina ENVEJA!!! Això del motocarro em sona... Us puc compendre en la sensació que comenteu. Espero poder-la a tornar a sentir en algun moment o altre... a Xina!!!
    Cuideu-vos molt i disfruteu que encara us queda tela!!!

    pd. Txarin... Manu Guix... no tinc paraules per descriure. Tinc petit video!!! Impressionant!!!
    eDu

    ResponderEliminar
  2. I tant que podras!!! pero vatres ja tindreu experiencia!!!! Edu, ja us podeu preparar... perque aixo es una passada!! estem intentant escriure algunes coses per si de cas us servissin a vatres!

    ps. quee diiiiiius!!??/quiiiina enveja!! espero amb anhel veure el video!! ai!! ara tinc ganes descoltarlo!!

    ResponderEliminar